Skip to Store Area:

Kooptips voor Tennisschoenen

woensdag 25 april 2018 12:23:46 Nederland

Als je aan het tennissen bent is het niet alleen van belang dat je een racket hebt wat fijn in de hand ligt, en kleding waar je lekker in kunt bewegen. Ook je schoenen helpen je bij het neerzetten van een topprestatie, of natuurlijk een regelrechte ramp. Waar moet je nu op letten bij het kopen van nieuwe tennisschoenen? Want goede schoenen zorgen ervoor dat je minder snel blessures oploopt in je voeten, maar ook in je knieën. Hier 9 tips om te zorgen dat je de juiste keuze maakt

1. Koop schoenen die bij jou, je voeten en wensen passen. Er zijn heel veel verschillende soorten schoenen, dus zorg dat je de juiste kiest.
2. Zorg ervoor dat je op een rustig moment door de winkel loopt. Dan hebben de verkopers meer tijd voor je en kun je hen rustig om advies vragen. De verkopers kunnen je wijzen op alle aspecten die belangrijk zijn bij het gebruik van de schoenen.
3. Onthoud dat je voeten niet 100% hetzelfde zijn, maar ze verschillen een beetje. Het kan voorkomen dat de ene voet net wat groter is dan de ander. Zorg er daarom dus voor dat je als je schoenen past wel echt beide past. Doe dit daarnaast staand en niet zitten. Loop even door de winkel heen in een stevige pas, dit gebeurt namelijk ook met je tennisschoenen op in het court.
4. Pas schoenen met sokken waarmee je ook gaat tennissen. Dit zorgt ervoor dat je weet dat ze goed passen.
5. Koop schoenen waarvan je voelt dat ze gelijk goed zitten. Je voeten zullen wel aan de schoenen moeten wennen, maar hier moet je ze ook de tijd voor geven. Zo zorg je ervoor dat je blarenvrij blijft.
6. Zorg voor schoenen met de juiste breedte en lengte. Wat vooral bij de lengte heel belangrijk is, is dat er genoeg ruimte over is voor je tenen. Er moet ongeveer 0,5 tot 1 centimeter extra ruimte hebben tussen de toppen van je tenen en de voorkant van je schoen.
7. Zorg ervoor dat de sportzooltjes van je oude schoenen ook in je nieuwe kunnen. Dan weet je zeker dat ze goed zitten. Want de zool is ook al een beetje naar je voet gevormd.
8. Kies een schoen met een stevig bovenwerk. Het bovenwerk moet namelijk alle kracht die jij erop uitoefent tijdens het tennissen kunnen weestaan. Tevens moet het ervoor zorgen dat je schoen stevig om je voet blijft zitten tijdens een zijwaartse beweging.
9. Let op de demping van de zool. Deze ontlast de klappen die je knieën en je enkels krijgen bij elke stap die je zet. Zorg ervoor dat je anders steunzolen koopt.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Hoe krijg je meer conditie voor tenniswedstrijden?

donderdag 10 augustus 2017 14:57:54 Nederland

Ben je dol op tennis en heb je binnenkort weer een wedstrijd? Dan is het goed om eens te bekijken hoe je kunt zorgen dat je conditie verder wordt verbeterd. Wij hebben wel een goede tip voor je! Je kunt namelijk nog meer trainen en dan met name trainen voor je conditie. Maar als je al maximaal traint, dan zou je ook kunnen kiezen voor de Carnitine shakes. Dit middel wordt gezien als een effectieve manier voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het bevorderen van je vetverbranding, het bevorderen van een betere doorstroming van het bloed naar de spieren en het is voor veel sporters een nuttig sportsupplement.

Wat doet Carnitine?
Je lichaam kan zelf de stof Carnitine aanmaken. Het speelt dan ook een rol in de biochemische reactieketens welke je nodig hebt bij het produceren van energie in je lichaam. Deze wordt dan weer verbrand tijdens een wedstrijd. Hierdoor zal je lichaam minder snel eiwitten, vitaminen en mineralen aanmaken. Ook heeft Carnitine een transportfunctie, en zorgt voor het vervoeren van vetzuren. Deze worden weer gebruikt bij de productie van energie.

Voordelen om te gebruiken
Als je de shakes gaat gebruiken dan wil dat zeggen dat je gaat werken aan de vetverbranding, maar ook aan je uithoudingsvermogen. Je wil graag meer conditie voor het tennissen en dat kan nu bereikt worden. Er wordt namelijk minder snel aanspraak gemaakt op de energie vanuit de spieren. Voor tennissers is dit echt een uitkomst. Je moet namelijk langdurig presteren. De stof zorgt voor een voorraad van glycogeen onaangetast blijft. Je zou het dus zelf eens kunnen proberen als je wil tennissen en wil laten zien dat je uithoudingsvermogen beter moet zijn tijdens een wedstrijd.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Een synthetische of lederen tennisgrip?

donderdag 5 januari 2017 16:46:00 Nederland

Een groot deel van de tennisspelers besteedt weinig aandacht aan de tennisgrip. Een versleten, natte of juist uitgedroogde grip kunnen leiden tot blessures aan de arm. Het is dus van belang dat u een comfortabele grip kiest die bij u past en deze regelmatig vervangt. Maar wanneer u de tennisgrip wilt aanschaffen en/of wilt vervangen, dient u dan een synthetische of lederen tennisgrip aan te schaffen?Lederen grip
Jarenlang werd er enkel en alleen met een lederen grip gespeeld. Het voordeel van een lederen grip is dat deze bij vochtige handen lekker stroef wordt, waardoor u meer gevoel krijgt met uw racket en slag. Echter is het zo dat wanneer de lederen grip te vochtig / nat wordt deze gaat glibberen. Hierdoor gaat het racket sneller draaien, dat er voor zorgt dat u steviger in de grip gaat knijpen. Dit vergroot de kans op overbelasting aan uw hand en pols.

Synthetische grip
Synthetische grips kunnen ten aanzien van de lederen grips het vocht beter absorberen en worden hierdoor niet zo snel glad. Hierdoor behoudt u langer een comfortabel gevoel. Een ander groot voordeel is de zachtheid van het materiaal. Een zachte grip absorbeert de trillingen beter. Als u blessures wilt voorkomen, dan adviseren wij u te kiezen voor een zachte grip van synthetisch materiaal.

Ons advies
Wij adviseren u een grip eens per jaar te vervangen, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Dit geldt ook voor uw overgrip. U kunt eenvoudig zelf testen of de grip toe is aan vervanging. Met uw nagel kunt u de grip indrukken. Als de indruk zichtbaar blijft en de veerkracht is verdwenen dient deze vervangen te worden.

U kunt hier onze collectie tennisgrips bekijken!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Geschikte ondergronden tennisschoenen

vrijdag 7 oktober 2016 16:46:00 Nederland

Er bestaan verschillende ondergronden waar u op kunt tennissen, namelijk: gras, gravel, hardcourt en tapijt. Bij het spelen op gravel, is een schoen met een visgraatprofiel het beste. Dit voorkomt dat het gravel aan de zool blijft plakken, waardoor u niet snel zal uitglijden. Al een aantal jaren bestaat de tennisschoen met de omni zool. Hiermee kunt u op meerdere ondergronden spelen. In de omni zool is het visgraatprofiel enigszins verwerkt met daar tussen puntjes, wat voor grip zorgt als u op hardcourt of kunstgras speelt.

Indien u in de zaal wilt spelen, heeft u daar een aparte schoen voor nodig, voorzien van een tapijt zool zonder profiel. Deze zool zorgt ervoor dat u bewegingsvrijheid heeft op het tapijt. Gaat u toch met een visgraatprofiel of met een omni zool op het tapijt spelen, dan heeft u een grote kans op blessures omdat u met deze schoenen ‘vast’ komt te staan.

► Klik hier voor alle indoor tennisschoenen
► Klik hier voor alle outdoor tennisschoenen

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Waarom is een sportbeha zo belangrijk?

zaterdag 29 augustus 2015 17:14:00 Nederland

Waarom is een sportbeha zo belangrijk? De borst bestaat ondermeer uit klierweefsel, bindweefsel en vetweefsel. De huid en de ligamenten van Cooper (kleine bandjes die over de borstklier lopen) geven borsten hun stevigheid. De huid en de ligamenten van Cooper kunnen bij onvoldoende steun gaan uitrekken, waardoor deze op den duur hun elasticiteit kunnen verliezen: de bortsen gaan hangen en op de huid kunnen strepen zichtbaar worden. Tijdens het sporten bewegen de borsten zich over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder. Zonder het gebruik van een goed ondersteunende sportbeha, is de uitslag of ''bounce'' van de borsten bij een cup D soms wel negen centimeter. Deze bounce is niet alleen schadelijk voor de borsten, maar geeft bovendien een onplezierig gevoel.

Een Shock Absorber sportbeha vermindert deze bounce tijdens het sporten tot 79%

Een goed passende Schok Absorber sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van de bewegingsvrijheid. 

De vraag: Waarom is een sportbh zo belangrijk is hopelijk hiermee beantwoord. 

  Bekijk hier alle sportbeha's

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Junior tennistas van K-Swiss, Wilson of Babolat

vrijdag 24 juli 2015 18:08:00 Nederland

Opzoek naar een junior tennistas van K-Swiss, Wilson of Babolat? Tennis-Geest biedt het allemaal aan. De tennistassen voor kids worden door middel van zes verschillende categorieën aangeboden. Dit zijn tennistassen geschikt voor 1 tot 12 rackets. De junior tassen zijn te vinden in de categorieën tennistassen voor 1 racket en voor 3 rackets. Buiten de merken van K-Swiss, Wilson en Babolat worden diversen andere merken aangeboden zoals Dunlop en Head. Alle tassen zijn direct leverbaar.

►  Bekijk hier alle tennistassen

                                                                                       

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Junior tennisracket kiezen

maandag 20 juli 2015 17:30:00 Nederland

Door middel van onderstaande tabel kan de lengte van een junior tennisracket worden bepaald.  Als de lichaamslengte boven de 155 cm komt is een senior racket geschikt. Bij junior rackets hoeft niet naar gripmaten te worden gekeken. Bij senior rackets is dit wel het geval. Hierbij is L0 het smalst en L5 het breedst.► Bekijk hier alle junior tennisrackets

Leeftijd Lichaamslengte      Lengte racket  
5-6 jaar 100cm-110cm      49cm  
6-7 jaar 110cm-120cm      53cm  
7-9 jaar 120cm-130cm      58cm  
9-12 jaar 130cm -137cm      3cm  
12-13 jaar 137-148      66cm  
       
Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Gripmaat bepalen

woensdag 15 juli 2015 23:04:00 Nederland

Met de gripmaat van een tennisracket, wordt de omtrek of dikte van het handvat bedoeld. De omtrek van het handvat van een tennisracket kan uitgedrukt worden in inches of mm, die correspondeert met een bepaalde gripmaat.

In Europa gebruikt men de gripmaten 0 tot en met 5, in de USA spreekt men van gripmaten 4 inch tot en met 4 5/8 inch.
In onderstaande tabel worden de corresponderende gripmaten weergegeven:

Omtrek in mm           Omtrek in inches (USA)     Gripmaat in Europa
100 – 102 mm             4      L 0
103 – 105 mm             4 1/8      L 1
106 – 108 mm             4 2/8 = 4 1/4      L 2
109 – 111 mm             4 3/8      L 3
112 – 114 mm             4 4/8 = 4 1/2      L 4
115 – 117 mm             4 5/8      L 5


Hoe de gripmaat bepalen?

De meest nauwkeurige methode om de juiste gripmaat van een tennisracket te bepalen is door de lengte tussen de top van de ringvinger van de slaghand en de tweede handlijn te meten. Deze lengte in mm komt dan overeen met de omtrek van het tennisracket en bepaalt uw ideale gripmaat. 


Bekijk hier alle rackets met gripmaat: L1
Bekijk hier alle rackets met gripmaat: L2
Bekijk hier alle rackets met gripmaat: L3
Bekijk hier alle rackets met gripmaat: L4
Bekijk hier alle rackets met gripmaat: L5

Bekijk hier alle grips bij Tennis-Geest

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Dempers voor tennisrackets

donderdag 10 mei 2012 16:33:24 Nederland

Dempers voor tennisrackets worden aangebracht om trillingen tijdens het slaan van de bal te verminderen. Ook wordt het geluid verminderd bij het slaan van een bal als u en demper gebruikt. Het aanbrengen van een demper is heel eenvoudig. Plaats de demper tussen de middelste 2 lengtesnaren en onder de 1e breedtesnaar. Als u een snaar een klein beetje opzij duwt en de demper tussen de snaren duwt zit deze meteen goed, het enige wat u nog hoeft te doen is deze tegen de 1ste breedtesnaar aan  te duwen. Door het gebruik van een demper wordt de kans op een blessure verkleind omdat de arm minder te verduren krijgt.

Bekijk hier alle dempers

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest

Wat is Nike Dri-Fit?

dinsdag 10 april 2012 22:02:30 Nederland

Deze high-performance microfiber polyester stof trekt transpiratievocht van het lichaam en houdt daarnaast het lichaam cool. Het lichaam wordt cool gehouden doordat het materiaal van de stof ademend vermogen heeft. De bijzondere eigenschappen van de Dri-Fit kledingstukken zijn: cool, ademend en transportie van het lichaamsvocht.


► Bekijk hier alle artikelen van Nike

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Tennis-Geest