Een groot deel van de tennisspelers besteedt weinig aandacht aan de tennisgrip. Een versleten, natte of juist uitgedroogde grip kunnen leiden tot blessures aan de arm. Het is dus van belang dat u een comfortabele grip kiest die bij u past en deze regelmatig vervangt. Maar wanneer u de tennisgrip wilt aanschaffen en/of wilt vervangen, dient u dan een synthetische of lederen tennisgrip aan te schaffen?Lederen grip
Jarenlang werd er enkel en alleen met een lederen grip gespeeld. Het voordeel van een lederen grip is dat deze bij vochtige handen lekker stroef wordt, waardoor u meer gevoel krijgt met uw racket en slag. Echter is het zo dat wanneer de lederen grip te vochtig / nat wordt deze gaat glibberen. Hierdoor gaat het racket sneller draaien, dat er voor zorgt dat u steviger in de grip gaat knijpen. Dit vergroot de kans op overbelasting aan uw hand en pols.

Synthetische grip
Synthetische grips kunnen ten aanzien van de lederen grips het vocht beter absorberen en worden hierdoor niet zo snel glad. Hierdoor behoudt u langer een comfortabel gevoel. Een ander groot voordeel is de zachtheid van het materiaal. Een zachte grip absorbeert de trillingen beter. Als u blessures wilt voorkomen, dan adviseren wij u te kiezen voor een zachte grip van synthetisch materiaal.

Ons advies
Wij adviseren u een grip eens per jaar te vervangen, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Dit geldt ook voor uw overgrip. U kunt eenvoudig zelf testen of de grip toe is aan vervanging. Met uw nagel kunt u de grip indrukken. Als de indruk zichtbaar blijft en de veerkracht is verdwenen dient deze vervangen te worden.

U kunt hier onze collectie tennisgrips bekijken!