Ben je dol op tennis en heb je binnenkort weer een wedstrijd? Dan is het goed om eens te bekijken hoe je kunt zorgen dat je conditie verder wordt verbeterd. Wij hebben wel een goede tip voor je! Je kunt namelijk nog meer trainen en dan met name trainen voor je conditie. Maar als je al maximaal traint, dan zou je ook kunnen kiezen voor de Carnitine shakes. Dit middel wordt gezien als een effectieve manier voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het bevorderen van je vetverbranding, het bevorderen van een betere doorstroming van het bloed naar de spieren en het is voor veel sporters een nuttig sportsupplement.

Wat doet Carnitine?
Je lichaam kan zelf de stof Carnitine aanmaken. Het speelt dan ook een rol in de biochemische reactieketens welke je nodig hebt bij het produceren van energie in je lichaam. Deze wordt dan weer verbrand tijdens een wedstrijd. Hierdoor zal je lichaam minder snel eiwitten, vitaminen en mineralen aanmaken. Ook heeft Carnitine een transportfunctie, en zorgt voor het vervoeren van vetzuren. Deze worden weer gebruikt bij de productie van energie.

Voordelen om te gebruiken
Als je de shakes gaat gebruiken dan wil dat zeggen dat je gaat werken aan de vetverbranding, maar ook aan je uithoudingsvermogen. Je wil graag meer conditie voor het tennissen en dat kan nu bereikt worden. Er wordt namelijk minder snel aanspraak gemaakt op de energie vanuit de spieren. Voor tennissers is dit echt een uitkomst. Je moet namelijk langdurig presteren. De stof zorgt voor een voorraad van glycogeen onaangetast blijft. Je zou het dus zelf eens kunnen proberen als je wil tennissen en wil laten zien dat je uithoudingsvermogen beter moet zijn tijdens een wedstrijd.