Als je aan het tennissen bent is het niet alleen van belang dat je een racket hebt wat fijn in de hand ligt, en kleding waar je lekker in kunt bewegen. Ook je schoenen helpen je bij het neerzetten van een topprestatie, of natuurlijk een regelrechte ramp. Waar moet je nu op letten bij het kopen van nieuwe tennisschoenen? Want goede schoenen zorgen ervoor dat je minder snel blessures oploopt in je voeten, maar ook in je knieën. Hier 9 tips om te zorgen dat je de juiste keuze maakt

1. Koop schoenen die bij jou, je voeten en wensen passen. Er zijn heel veel verschillende soorten schoenen, dus zorg dat je de juiste kiest.
2. Zorg ervoor dat je op een rustig moment door de winkel loopt. Dan hebben de verkopers meer tijd voor je en kun je hen rustig om advies vragen. De verkopers kunnen je wijzen op alle aspecten die belangrijk zijn bij het gebruik van de schoenen.
3. Onthoud dat je voeten niet 100% hetzelfde zijn, maar ze verschillen een beetje. Het kan voorkomen dat de ene voet net wat groter is dan de ander. Zorg er daarom dus voor dat je als je schoenen past wel echt beide past. Doe dit daarnaast staand en niet zitten. Loop even door de winkel heen in een stevige pas, dit gebeurt namelijk ook met je tennisschoenen op in het court.
4. Pas schoenen met sokken waarmee je ook gaat tennissen. Dit zorgt ervoor dat je weet dat ze goed passen.
5. Koop schoenen waarvan je voelt dat ze gelijk goed zitten. Je voeten zullen wel aan de schoenen moeten wennen, maar hier moet je ze ook de tijd voor geven. Zo zorg je ervoor dat je blarenvrij blijft.
6. Zorg voor schoenen met de juiste breedte en lengte. Wat vooral bij de lengte heel belangrijk is, is dat er genoeg ruimte over is voor je tenen. Er moet ongeveer 0,5 tot 1 centimeter extra ruimte hebben tussen de toppen van je tenen en de voorkant van je schoen.
7. Zorg ervoor dat de sportzooltjes van je oude schoenen ook in je nieuwe kunnen. Dan weet je zeker dat ze goed zitten. Want de zool is ook al een beetje naar je voet gevormd.
8. Kies een schoen met een stevig bovenwerk. Het bovenwerk moet namelijk alle kracht die jij erop uitoefent tijdens het tennissen kunnen weestaan. Tevens moet het ervoor zorgen dat je schoen stevig om je voet blijft zitten tijdens een zijwaartse beweging.
9. Let op de demping van de zool. Deze ontlast de klappen die je knieën en je enkels krijgen bij elke stap die je zet. Zorg ervoor dat je anders steunzolen koopt.