Skip to Store Area:

Tennisracket kiezen? Wij geven u advies!


Welk type tennisracket is geschikt voor uw speelstijl? Welk racket het beste bij u past hangt onder andere af van uw lichaamsbouw, speelstijl en blessuregevoeligheid. Wij geven u graag advies bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment. Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog niet uw keuze kunnen maken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij geven u graag persoonlijk advies bij het kiezen van het geschikte tennisracket. Onze adviseurs zijn vanaf maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op: +31 (0)71 7440086 of per mail via info@tennis-geest.nl of info@tennis-geest.be.

Type speler


Dit is de eerste stap die u kunt gebruiken bij het kiezen van uw tennisracket. In het tennis zijn er zijn drie type spelers te onderscheiden; de beginnende speler, de allround speler en de gevorderde speler. Hoe bepaalt u welk type speler u bent? Onderstaand ziet u wat de kenmerken zijn van elk type speler. Bij iedere stap zijn enkele tennisracket advies punten opgenomen.

De beginnende speler: U tennist op recreatief niveau. De rackets die bij een beginnende speler passen kenmerken zich door het lichte gewicht en geven power mee aan de slagen van de speler.

De allround speler: U bent een wedstrijd- en/of competitiespeler. De rackets die bij de allround speler passen kenmerken zich door een gemiddeld gewicht en hebben een combinatie van power en controle.

De gevorderde speler: U bent zeer actief op hoger niveau en neemt deel aan toernooien en competities. De rackets die bij de gevorderde speler passen kenmerken zich door een zwaarder gewicht, een klein blad en meer controle.Type racket


Wanneer u uw type speler heeft bepaald, kunt u kijken welk type racket bij u past. Globaal gezien zijn tennisrackets te verdelen in powerrackets en controlerackets. Om te bepalen of u een racket met power en/of controle nodig heeft, willen wij u de kenmerken van deze types weergeven. Mede aan de hand daarvan kunt u het geschikte tennisracket kiezen.

Power: Indien u op zoek bent naar een racket met een grote sweetspot en veel wendbaarheid dan adviseren wij een power racket. De sweetspot kenmerkt de ideale plek om de bal te raken in het midden van uw racket. Dit type racket heeft over het algemeen minder snaren in het racket waardoor de sweetspot groter is, is relatief licht, breed en stijf, en heeft een groot racketblad.

Controle: Indien u op zoek bent naar het gevoel dat nodig is voor het plaatsen van de bal, dan adviseren wij u een controle racket. Controle rackets zijn in gewicht vaak ietwat zwaarder, hebben een kleiner blad en voelen wat flexibeler aan. Door het dichtere snarenpatroon heeft de snaar een langere levensduur en verminderd de kans op het verschuiven van de snaren.

Beginnende tennissers die gevoelig zijn voor armblessures, wordt een flexibel racket geadviseerd. Flexibele rackets zijn over het algemeen kleiner en hebben een dunner frame en buigen mee als de bal het racket raakt. Gevorderde tennissers bij wie er geen sprake is van gevoeligheid voor armblessures kunnen kiezen voor een racket met een stijf blad en een flexibele schacht. Een stijf blad zorgt ervoor dat er meer kracht geleverd kan worden. De flexibele schacht zorgt ervoor dat het racket meegeeft bij een verkeerd geraakte bal.


 

Gewicht


Ons assortiment tennisrackets bevindt zich in verschillende gewichtsklassen, welke zijn onderverdeeld in drie groepen.

Lichtgewicht racket: Een licht gewicht racket is goed handelbaar. De lichte rackets hebben het balanspunt in de top. Ondanks dat het racket licht van gewicht is, geeft deze toch veel power aan uw slagen. Rackets binnen deze klasse hebben een gewicht van 0 tot 270 gram.

Gemiddeld gewicht racket: Een gemiddeld gewicht racket is geschikt voor een zeer brede groep spelers, van jeugd tot en met de gevorderde speler. Het gemiddeld gewicht racket geeft u een combinatie van power en control. Rackets binnen deze klasse hebben een gewicht van 271 tot 295 gram.

Zwaar gewicht racket: Een zwaar gewicht racket vraagt meer techniek van de speler, maar biedt tegelijkertijd veel controle en balsnelheid. Rackets binnen deze klasse hebben een gewicht van 296 tot 340 gram.

Wilt u blessures beperken dan is ons tennisracket advies om te kiezen voor het zwaarst mogelijke, nog goed hanteerbare racket. Met een relatief zwaar racket kunt u de schokken op de hand, pols en arm het beste beperken. Tevens is het gemakkelijker om lange en vloeiende slagen te maken. Mits u de techniek goed beheerst kunt u met een zwaarder racket met meer power slaan.


 

Bladgrootte


De hoeveelheid power en controle van een racket wordt bepaalt door de bladgrootte. Ons assortiment rackets is onder te verdelen in drie klassen. Het kiezen van uw tennisracket wordt daarmee vergemakkelijkt.

Oversized rackets: Het oversized racket heeft een blad groter dan 677 cm². Het grote blad zorgt voor een grotere sweetspot, wat het racket meer stabiliteit geeft. Tevens genereert dit type blad veel snelheid zonder kracht te zetten. Het balcontact voelt over het algemeen zeer comfortabel aan.

Midplus rackets: Het midplus racket heeft een blad tussen de 613 en 677 cm². Het middelgrote blad biedt een goede mix tussen power en control. Mede dankzij de ruime sweetspot kan er meer snelheid aan de bal worden gegeven. Type spelers die met veel spin slaan ervaren een midplus racket vaak als zeer prettig.

Midsize rackets: Het midsize racket heeft blad dat kleiner is dan 613 cm². Het kleine blad zorgt voor veel controle en gevoel, en heeft een kleine sweetspot. Wij adviseren dit racket enkel aan te schaffen indien u beschikt over een goede techniek en timing.

Moet u de techniek nog onder de knie krijgen en bent u wel heel ambitieus, dan adviseren wij u niet direct het grootste blad te kiezen. Een groot blad leidt namelijk niet automatisch tot betere resultaten! Beginnende spelers kunnen zeer goed starten met een midplus racket.


 

Balans


De balans van een racket bepaalt hoe zwaar een racket aanvoelt en in de hand ligt. Bekijk hieronder het tennisracket advies.

Topweight racket: Een topweight racket bevat een zwaar blad met het balanspunt in het midden van het racket. De topweight rackets geven meer balversnelling waardoor u gemakkelijk power en lengte in uw slagen kunt leggen. De rackets die in deze klasse vallen hebben een balans tussen 341 mm en 380 mm. Bent u een tennisser die het meest actief is in het spel vanaf de baselijn, dan is een topweight racket geschikt voor u!

Even balanced racket: Een even balanced racket bevat een gelijk verdeeld gewicht over het blad en grip waarbij het balanspunt zich in het midden van het racket bevindt. De even balanced rackets geven een combinatie van kracht en controle. De rackets die in deze klasse vallen hebben een balans tussen 321 mm en 340 mm.

Handleweight racket: Een handleweight racket bevat zwaarder blad met een relatief zware grip, waar het balanspunt zich onderin het racket bevindt. De handle weight rackets geven een combinatie van balcontrole en gevoel. De rackets die in deze klasse vallen hebben een balans tussen 290 mm en 320 mm. Bent u een serve- volleyspeler welke gevoelig is voor armblessures dan is dit type racket zeer geschikt voor u!

Wilt u een nieuw tennisracket kiezen, maar zijn er nog onduidelijkheden over welk type racket het beste past bij uw speelstijl? Geen probleem, neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven u graag een goed tennisracket advies. Dat maakt het kiezen van uw tennisracket een stuk gemakkelijker. In ons assortiment heeft u keuze uit bekende merken zoals Babolat, Dunlop, Wilson, Head en Prince.